Deltoidul soldului sau deltoidul lui Farabeuf

Deltoidul soldului sau deltoidul lui Farabeuf

Este o definitie care ne ajuta sa intelegem importanta functiee statice-posturale a acestui Sistem de Coordonare Neuro-Musculara (SI.CO.NE.M.).

Deltoidul soldului este format anterior din Muschiul Tensor al Fasciei Lata, posterior din fasciile superficiale ale Muschiului Fesier Mare si medial din Fascia Lata (Fascia Femurala), unde se insera si muschii mentionati mai sus, fascia lata este si numita Bandeleta Ilio-Tibiala.

Functia acestui SI.CO.NE.M este accea de a contrabalansa suprematia statica-adductoare la nivelul membrelor inferioare atat in faza de incarcare bipoladica cat si in ceea monopodalica.

Deltoidul soldului are toate caracteristicile grupurilor musculare hiper statice de accea o Badeleta ilio tibiala foarte scurtata creste presiunea pe condilul femural cauzand un proces inflamator pe bursa seroasa, care are functie de “rulment” intre bandeleta ilio tibiala si condilul femural lateral, fiind foarte inervata si vascularizata.

Aceasta ca si alte simptomatologii sau fiziologii pe membrele inferioare obliga o armonizare a acestora, metoda Reeducarii Posturale Globale RPG-SOUCHARD, impreuna cu munca specifica deltoidului soldului este intotdeauna necesara.