“GEENUNCHIUL SARITORULUI” si Stretching-ul Global Activ SGA – SOUCHARD

“GEENUNCHIUL SARITORULUI” si Stretching-ul Global Activ SGA – SOUCHARD

Editat de Fabrizio Martinelli
Atletii implicati in activitatile de saritura precum saritura in lungime, in inaltime si triplu, pot produce tendinopatie pe insertia proximala a varfului rotulian numita “Jumper’s Knee” sau genunchiul saritorului.
Printre factorii responsabili de aceasta patologie se gasesc duritatea suprafetei pe care se practica sportul, incaltarile inadecvate si mai ales greselile privind structurarea si programarea antrenamentului. Alti factori definiti intrinseci , deci referibili atletului, sunt dezechilibrele musculare si disfunctiile aparatului extensor al genunchiului propriu zis.

Etiologia este de natura mecanica, legata de factorii intrinseci ai complexului musculo-tendinos al cvadricepsului si conectabila micro-traumatismelor repetate si suprasolicitarii legate de gestul atletic specific, ce pot genera simptomatologii dureroase pe insertia proximala rotuliana, pe mijlocul tendonului si pe insertia distala de la nivelul tuberozitatii tibiale anterioare.

Stretching-ul global activ SGA – SOUCHARD, in ciuda faptului ca nu are scop terapeutic, este un mijloc valabil de preventie deoarece scazand rigiditatea muschilor coapsei, imbunatateste raportul de forte dintre extensorii si flexorii genunchiului, permitand tendonului rotulian sa lucreze cu incarcare mai mica.

Folosirea posturii in genunchi si in flexie anterioara permite atletului sa reechilibreze tensiunile reciproce, conferind muschilor ischio-crurali si cvadricepsului o elasticitate mai mare.

In postura terapeutica de decubit dorsal alungirea musculara se face cu punerea in tensiune a lanturilor musculare anterioare ale trunchiului si in acelasi timp ale membrelor superioare si inferioare.

SINGURUL CURS DE
STRETCHING GLOBAL ACTIV – SGA
15-16-17 FEBRUARIE 2019
Locatie: Brașov
Profesor: Sgamma Diego

Tutor: Burileanu Alin

CE ESTE SGA

Cost 300€
info tel: 0040752354546
info mail: alin_knt@yahoo.com